Què hem de fer al Treball de Síntesi?

Aquest any el Treball de Síntesi serà una mica diferent. El tema és l'AIGUA, sobre tot amb relació amb el RIU, que coneixerem en profunditat en diverses sortides que farem els dies 14 i 15 de juny. Què heu de fer exactament?
Primer, fer grups treball de 5 persones, de qualsevol classe. Heu de busca un pseudònim pel grup que estigui relacionat amb l'aigua i el riu (per exemple, "Equip Ebre" o "Equip Aigua Clara") i inscriure aquest pseudònim i els integrants del grup a l'entrada "Els grups de El riu és viu".

En segon lloc, distribuir les tasques que fareu durant les sortides dels dies 14 i 15 entre els membres del grup. Heu de pendre notes de les explicacions, fer fotografies del recorregut i escriure un diari de tots els fets que farem durant tots dos dies. A més, llegiu en aquest "blog" les activitats que haureu de fer per poder recollir les dades que us interessin.

Seguidament, el dia 16 de juny heu de fer les activitats.

Per últim, el dia 17 haureu de presentar els resultats de les vostres recerques.
Bé, esperem que aprengueu molt i que, a més, sigui divertit. Molta sort... i ànim!

dimecres, 18 de maig del 2011

L'aigua que ens arriba


L’objectiu d’aquesta activitat és adonar-se de tot l’entramat d’infraestructures implicades en el subministrament de l’aigua a les nostres llars i de tot el tractament posterior de les aigües residuals.

Us proposem fer un treball de recerca d’informació del camí que realitza l’aigua que es consumeix a les nostres llars des que és captada fins que ens arriba a l’aixeta. També heu d’investigar tot el procés de sanejament de les aigües residuals fins que s’aboquen de nou als rius ja depurades. Feu servir per informar-vos els links qui hi ha al final d'aquesta entrada.

Heu de parlar de:

1.      Captació de l’aigua.

2.      Conducció.

3.      Estació de tractament d'aigua potable.

4.      Dipòsit d’aigua potable.

5.      Distribució.

6.      Col·lector

7.      Estació depuradora d'aigües residuals (EDAR)

PÀGINES WEB

Com arriba l'aigua a l'aixeta: els serveis del cicle de l'aigua
Eficiència en l'ús de l'aigua
Agència Catalana de l'Aigua
Recursos pedagògics
Sanejament d'aigues residuals: en què consisteix?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada