Què hem de fer al Treball de Síntesi?

Aquest any el Treball de Síntesi serà una mica diferent. El tema és l'AIGUA, sobre tot amb relació amb el RIU, que coneixerem en profunditat en diverses sortides que farem els dies 14 i 15 de juny. Què heu de fer exactament?
Primer, fer grups treball de 5 persones, de qualsevol classe. Heu de busca un pseudònim pel grup que estigui relacionat amb l'aigua i el riu (per exemple, "Equip Ebre" o "Equip Aigua Clara") i inscriure aquest pseudònim i els integrants del grup a l'entrada "Els grups de El riu és viu".

En segon lloc, distribuir les tasques que fareu durant les sortides dels dies 14 i 15 entre els membres del grup. Heu de pendre notes de les explicacions, fer fotografies del recorregut i escriure un diari de tots els fets que farem durant tots dos dies. A més, llegiu en aquest "blog" les activitats que haureu de fer per poder recollir les dades que us interessin.

Seguidament, el dia 16 de juny heu de fer les activitats.

Per últim, el dia 17 haureu de presentar els resultats de les vostres recerques.
Bé, esperem que aprengueu molt i que, a més, sigui divertit. Molta sort... i ànim!

dijous, 2 de juny del 2011

L'aigua que consumim


L’aigua ens pot semblar una substància molt corrent i comuna, doncs l’utilitzem múltiples vegades al dia, encara que no en siguem conscients. A molts ens pot resultar difícil imaginar un dia sense aigua, tot i que segur que tampoc mai hem provat de fer-ho. A continuació es proposen un conjunt d’activitats en les quals es treballa l’estalvi en el consum domèstic d’aigua al mateix temps que dóna peu a reflexionar sobre les diferents visions de gestió d’un recurs com aquest.

Part 1: heu de fer un recompte dels litres d’aigua (aprox.) que es consumeix diàriament, a les vostres llars, essent el més realista possible, pensant en les activitats que diàriament feu a casa vostra. Heu de fixar-vos bé en totes les activitats diàries que consumeixen aigua: el rentat dels dents i les mans, la dutxa (o el bany), el rentat dels plats, la utilització de la cisterna del bany, l’aigua que bevem i la que s’utilitza per cuinar, el rec del jardí (si en teniu a casa vostra), el rentat del cotxe, etc. També us heu de fixar en totes les estones que teniu l’aixeta oberta sense cap utilitat i que consumeixen aigua.

Per facilitar-vos la feina heu d’omplir una taula en Excel, ja preparada, en la qual heu d’omplir unes caselles. Es pot baixar des de http://www.megaupload.com/?d=WSKWC59T

Part 2: a la vista del que heu treballat, fareu un conjunt complet de totes aquelles recomanacions per estalviar aigua.

PÀGINES WEB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada