Què hem de fer al Treball de Síntesi?

Aquest any el Treball de Síntesi serà una mica diferent. El tema és l'AIGUA, sobre tot amb relació amb el RIU, que coneixerem en profunditat en diverses sortides que farem els dies 14 i 15 de juny. Què heu de fer exactament?
Primer, fer grups treball de 5 persones, de qualsevol classe. Heu de busca un pseudònim pel grup que estigui relacionat amb l'aigua i el riu (per exemple, "Equip Ebre" o "Equip Aigua Clara") i inscriure aquest pseudònim i els integrants del grup a l'entrada "Els grups de El riu és viu".

En segon lloc, distribuir les tasques que fareu durant les sortides dels dies 14 i 15 entre els membres del grup. Heu de pendre notes de les explicacions, fer fotografies del recorregut i escriure un diari de tots els fets que farem durant tots dos dies. A més, llegiu en aquest "blog" les activitats que haureu de fer per poder recollir les dades que us interessin.

Seguidament, el dia 16 de juny heu de fer les activitats.

Per últim, el dia 17 haureu de presentar els resultats de les vostres recerques.
Bé, esperem que aprengueu molt i que, a més, sigui divertit. Molta sort... i ànim!

divendres, 10 de juny del 2011

El recorregut del riu: pobles en ruta

La Riera de Caldes
La riera de Caldes és un curs d'aigua vallesà afluent per la dreta del Besòs. Neix vora Gallifa, al peu dels cingles de Sant Sadurní, per la confluència de les rieres de la Roca i de Gallifa. Després d'atravessar l'estret de les Elies entra a la plana del Vallès i passa per les poblacions de Caldes de Montbui, Palau-solità, Santa Perpètua de Mogoda i finalment desemboca al Besòs entre Mollet i la Llagosta


Ara, anem a fer el recorregut del riu! Per això necessitem:

  1. Entreu en la pàgina web GoogleMaps.
  2. Pulseu en "Mis mapas". Si algú té un correu de Gmail, introduiu les dades! Si no, doneu-vos d'alta. És molt fàcil i us pot ajudar un professor.
  3. Una vegada fet això, pulseu "Crear un mapa nuevo".
  4. Indiqueu un títol, per exemple, "La ruta de la Riera de Caldes", i una breu descripció del que volem: comentar els pobles que recorre el riu. Cliqueu "Listo"
  5. Ara, on diu "Buscar en Maps", poseu el primer poble per on passa el nostre riu, Gallifa, i cerque. Us sortira el mapa amb una fletxeta vermella.
  6. Aquest pas és important! Cliqueu "Mis mapas" i el títol del vostre map, i seguidament piqueu "Edita". Ja podem començar!
  7. Ara, mireu que al mapa posa "Riera de Caldes"... És l'oritgen del riu! Piqueu el botó dret del ratolí i trieu "Añadir un marcador de posición". Us sortirà un globus on podeu ficar un títol i una petita descripció. Per exemple: "NAIXEMENT DEL RIU. Aquí, a prop de Gallifa, neix la Riera de Caldes". Indiqueu també la comarca catalana on és.
  8. Bé! Repetiu les pases des del punt 5, i aneu cercant la resta dels llocs per on pasa el riu, explicant una mica cada lloc i la seva comarca.
  9. Finalment, i veient tot els punt al mapa, feu servir el botó dret del ratolí i seleccioneu l'opció "Dibujar una linea". Dibuixa tot el recorregut de les ciutats del riu.
  10. Per presentarlo, cliqueu en la cantonada superior dreta on posa "Enlazar". Copieu la primera opció al vostre powerpoint. Ara, cada vegada que piqueu, sortirà aquest plànol, i podreu explicar al professorat el recorregut del riu. 
Molta sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada