Què hem de fer al Treball de Síntesi?

Aquest any el Treball de Síntesi serà una mica diferent. El tema és l'AIGUA, sobre tot amb relació amb el RIU, que coneixerem en profunditat en diverses sortides que farem els dies 14 i 15 de juny. Què heu de fer exactament?
Primer, fer grups treball de 5 persones, de qualsevol classe. Heu de busca un pseudònim pel grup que estigui relacionat amb l'aigua i el riu (per exemple, "Equip Ebre" o "Equip Aigua Clara") i inscriure aquest pseudònim i els integrants del grup a l'entrada "Els grups de El riu és viu".

En segon lloc, distribuir les tasques que fareu durant les sortides dels dies 14 i 15 entre els membres del grup. Heu de pendre notes de les explicacions, fer fotografies del recorregut i escriure un diari de tots els fets que farem durant tots dos dies. A més, llegiu en aquest "blog" les activitats que haureu de fer per poder recollir les dades que us interessin.

Seguidament, el dia 16 de juny heu de fer les activitats.

Per últim, el dia 17 haureu de presentar els resultats de les vostres recerques.
Bé, esperem que aprengueu molt i que, a més, sigui divertit. Molta sort... i ànim!

divendres, 10 de juny de 2011

Les propietats de l'aigua


L’aigua és un compost químic transparent, inodor i insípid sense el qual els humans no podríem sobreviure.

Amb l’ajut de les pàgines web que es troben en acabar aquesta entrada anireu contestant unes preguntes que us faran aprendre diverses coses sobre aquest compost tant important per nosaltres.

1.      Com és la molècula de l’aigua?
Heu d’incloure algun dibuix o model en el qual es vegi la seva estructura.

2.     Expliqueu les propietats de l’aigua (les més senzilles): densitat, punt de fusió i ebullició, tipus d’enllaç de la molècula i entre molècules.

3.     Descriviu les principals propietats de l’aigua en els tres estats d’agregació (estats físics).

4.  Expliqueu la importància biològica de l’aigua, es a dir, per què és imprescindible per a nosaltres?

PÀGINES WEB


1 comentari: